Bertil & the Gumbo Cats
Bandmedlemmer:
  • Bertil Jøreng - piano, munnspill, vokal
  • Leif Winter - barytonsax
  • Espen Hauge - bass
  • Egon Olsen - trommer
Bandets hjemmeside
http://www.boogiebertil.com/
Bertil & the Gumbo Cats
Bertil Jøreng er en av Norges beste munnspillere og han trakterer også pianoet på en meget misunnelsesverdig måte! Sammen med et håndplukket lag av flotte musikere vil han gi oss en uforglemmelig kveld med boogie.

Bertil er født i 1951 i Horten og oppdratt i ånden til Fats Domino , Little Richard og 50-talls R&B fra New Orléans. Munnspillet er hans hovedinstrument , men er utøver av Professor Longhair’s genuine Boogie Woogie / Rhumba Rock på piano.

3 år med klassisk pianoundervisning hos en av marinebyens mange pianolærere , fikk heldigvis ikke snudd interessen vekk fra datidens store hitmakere. Nemlig Fats Domino og Little Richard. Hjemme sto et eldre svart piano med lysestaker og fristet med mye lyd og rytmikk når Bertil prøvde å kopiere sine store helter. Stor var gleden når venstrehanda greide å stable på beina en noenlunde taktfast bassrunde. Lovord fra kamerater , men kjeft fra musikklærere frustrerte den unge rhythm'n blues utøveren fra Horten.

Viljen til å øve videre var urokkelig , men portable tangentinstrumenter var sjeldne og dyre tidlig på 60-tallet. I 1970 ble det første Fender-pianoet bært inn i stua. Det var ikke særlig boogie-woogie vennlig. Men for en tøff lyd til jazz-rock og funk! Den jordnære bluesen ble skjøvet litt i bakgrunnen og Sly & The Family Stone var navnet på de nye heltene..

Bertil har preget en del plateinnspillinger med sitt munnspill og piano : J.P.West (artist i Danmark , Norge) , O.B.Johnson (USA , Norge) , Ø.Ødegården (Norge) , Paul Gannon (USA) , og nå nylig boogie woogie og New Orleans-piano på Tiger City Jukes (Norge) siste kritikerroste "Ride in Style" Foruten å være flittig brukt session-musiker i studio , har han frekventert band som: Blue Steel , Bullmilk , Larsens Last Chance , Gumbo Cats , Knut Nordhagens Blue Pack , osv. I 1980 backet han Louisiana Red da han gjestet Horten.